SKP traži pravovremenu isplatu naknade troškova ako je prebivalište odnosno boravište od mjesta rada udaljeno više od 100 km

Poštovano članstvo,

obratilo nam se više članova i kolega iz više policijskih uprava glede učestalog nepoštivanja odredbi članka 52. kolektivnog ugovora (u daljnjem tekstu: KU)  kojima se reguliraju troškovi prijevoza i rokovi naknade troškova, ako je prebivalište odnosno boravište policijskom službeniku od mjesta rada udaljeno više od 100 km, a u vezi čega nam naši članovi ukazuju na sve učestalije kršenje roka od 90 dana za isplatu naknade troškova, bez isprike ili objašnjenja, što posebice uzimajući u obzir činjenicu kako uopće niti ne postoji pravedna materijalna naknada koja može nadoknaditi rad na udaljenosti većoj od 100 km, uz galopirajući rast troškova života koji apsolutno ne prate kontra-mjere Vlade RH, u ovom trenutku držimo nedopustivim i ponižavajućim.

S tim u vezi obratili smo se Upravi za ljudske potencijale, ravnatelju uprave g. Željku Prša od kojeg očekujemo žurno rješavanje uočenog problema, a koji dopis možete naći u prilogu ove poruke.

U Vašoj službi

Sindikat kriminalističke policije

PDF dopis Kašnjenja isplata naknada za rad izvan mjesta prebivališta