Poštovano članstvo SKP-a i zainteresirana javnosti,

Poštovano članstvo SKP-a i zainteresirana javnosti,

uz uvažavanje izvanrednosti i iznimnosti aktualnih događaja vezanih i proizašlih iz eskalirajuće migrantske krize u Republici Hrvatskoj, SKP drži sramotnim, neozbiljnim, ugrožavajućim i profesionalno nedopustivim, propust protuzakonitog upućivanja 36 hrvatskih policajaca na teritorij Republike Mađarske suprotno međunarodnom pravu i ugovorima i uz nepostojanje bilateralnih dogovora primjerenih aktualnoj situaciji.

Stava smo, kako su u ovom događaju u zakonski dvojbenu i profesionalno i osobno izuzetno neugodnu situaciju, dovedeni i izloženi prije svega naši kolegice i kolege policajci kojima je naloženo sporno postupanje, čime se uvelike naštetilo međunarodnom ugledu hrvatske policije.

Zbog svega navedenog SKP kao strukovni policijski sindikat najoštrije prosvjeduje, te će od ministra unutarnjih poslova g. Ranka Ostojića, kao ministra, ali i čelne osobe ustrojenog kriznog stožera, zatražiti da se po žurnom postupku detaljno istraži cijeli slučaj i utvrdi subjektivna, ali i objektivna odgovornost nadležnih rukovoditelja u zapovjednoj vertikali.

 Naš dopis možete pročitati na poveznici