Odluka MUP-a o uskrati prava na daljnje korištenje poslovnih prostorija Sindikata kriminalističke policije

Poštovani  članovi SKP-a, kolegice i kolege,

očito sinkronizirano  i u dogovoru ili po prijedlogu  tzv. “reprezentativnih sindikata”, a u duhu izmjena kolektivnog ugovora kojima se sindikatima koji nisu potpisnici istog uskraćuju sva prava predviđen kolektivnim ugovorom, a u koje očito spada i pravo na korištenje službenih prostorija MUP-a od strane sindikata, od strane Uprave za materijalno financijske poslove obavješteni smo kako poradi potrebe PU zagrebačke nije moguće produljit ugovor o privremenom korištenju poslovnih prostorija u VII PP Trešnjevka PUZ-a  u Zagrebu, Nehajska 7 (sjedište Sindikata kriminalističke policije),  a koji naš sindikat koristi od 2014 godine, te se stoga traži oslobađanje ovih prostorija u roku od 30 dana. Dopis Uprave materijalno-financijskih poslova u cijelosti možete pročitati u prilogu ove poruke.

Ovo je očito samo nastavak hodograma koje orkestrirano provode poslodavac i tzv. “reprezentativni sindikati” s očitim ciljem eliminacije sa sindikalne scene svih sindikata koji nisu potpisnici KU pri tom grubo kršeći Ustav i Zakon o radu.

Gore izrečenu strategiju potvrđuju i e-poruke (mailovi) koje je Uprave za ljudske potencijale ovih dana  neselektivno poslala brojnim službenicima  MUP-a RH a koji sadrže propagandni sadržaj tzv. „reprezentativnih policijskih sindikata“, kojim se pod izlikom povećanih materijalnih prava pozivaju na učlanjenje u ove sindikate. Međutim moramo konstatirati kako bi se ovaj propagandni materijal  trebao tretirati kao „spam“ pošta obzirom da je poslan bez prethodnog pristanaka primatelja koji nisu članovi ovih dvaju sindikata. Na ovaj način Uprava za ljudske potencijale u najmanju ruku kršeći profesionalni kodeks (da ne koristimo teži termin)  predstavila se i jasno svrstala kao još samo jedna od ekspozitura “moćnih reprezentativnih sindikata” čime  je nepovratno izgubila naše povjerenje i dugoročno narušila svoj ugled.

Ono što pri tom posebno uznemiruje je činjenica da se poslodavac otvoreno svrstao u službu “velikih sindikata” proklamirajući  sramni pokušaj  “potkupljivanja” službenika ovog ministarstva sa razlikom u isplati regresa od  50 Eura. Na ovaj način, zloupotrebljavajući  nizak standard  službenika ovog Ministarstva za kojeg poslodavac i snosi veliki dio odgovornosti,  postala je i „suučesnik“ u pokušaju svojevrsnog korumpiranja-kvarenja „zdravog“ tkiva ovog ministarstva.

Na kraju se možemo  samo još jednom zapitati kakav to INTERES povezuje poslodavca i “reprezentativne sindikate” u združeno potpuno neprirodno djelovanje u kojem ministarstvo gotovo  otvoreno “vabi” službenike da se učlane u “reprezentativne sindikate” ???

Sjedište sindikata ostaje i dalje na adresi Nehajska 7 (VIIPP-PUZ) u Zagrebu.

U  Vašoj službi

Sindikat kriminalističke policije

Pogledaj dokument