MUP na inicijativu SKP počeo razmišljati o preraspodjeli službenih vozila

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,

obavještavamo Vas da je Sindikat kriminalističke policije vezano na problem nedostatka službenih vozila koji je nastao početkom prosinca 2015. godine kada je iz ustrojstvenih jedinica MUP-a povučen veliki broj službenih vozila bez policijskih obilježja radi isteka ugovora o leasingu u više navrata pismenim putem izvješćivao ministra gosp. Vlahu Orepića.

Odnosno, za nedostatak vozila SKP je od strane policijskih službenika izvješćivan i neposredno, te je tako početkom 2016. godine primljena obavijest kako službenici jedne od policijskih uprava već dva mjeseca nemaju na raspolaganju službeno vozilo bez policijskih oznaka tako da službene radnje obavljaju koristeći se javnim gradskim prijevozom, dok paralelno sa time veliki broj službenih vozila bez policijskih oznaka nakon odluke ministra o zabrani korištenja nalazi se zaključano na parking prostorima ustrojstvenih jedinica MUP-a, o čemu je isto tako SKP pismenim putem izvijestio ministra gosp. Orepića.
Vezano na aktivnosti koje je SKP poduzeo po pitanju službenih vozila izvješćujemo vas kako je SKP od Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale zaprimio odgovor broj 511-01-157-21911/1-2016.DM od 04.04.2016. godine u kojemu pomoćnik ministra gosp. Stjepan Lončarica od Uprave za razvoje opremanje i potporu traži provjeru navoda SKP-a o nedostatku službenih vozila bez policijskih oznaka i o tome kako određeni broj takovih vozila se nalazi neiskorišten na službenim parkiralištima Ravnateljstva policije i policijskih uprava, te da se o utvrđenim činjenicama izvijesti Upravu za pravne poslove i ljudske potencijale kao i SKP. Odgovor Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale možete pročitati u privitku.

U Vašoj službi,

Sindikat kriminalističke policije

Odgovor MUP-a