RAZRJEŠENO KAZNENO DJELO TEŠKE KRAĐE PROVALJIVANJEM U SLUŽBENE PROSTORIJE PUZ-A ?!

Sindikat kriminalističke policije čestita svojim kolegama na uspješno riješenom kaznenom djelu, koje je umnogome narušilo ugled policije u cjelini. Nažalost, činjenica je da je počinitelj također jedan od pripadnika kriminalističke policije.

Sindikat kriminalističke policije u više je navrata upozoravao na nužnost transparentnog i profesionalnog kadroviranja unutar MUP-a, čime je ovaj, ali i neki drugi raniji slučajevi mogao biti izbjegnut, te ćemo i dalje nastaviti inzistirati na tome, upravo kako bi se u budućnosti izbjegle ovakve neugodne situacije koje bacaju mrlju na rad policije.

I dalje ostaje pitanje, kada će napokon netko od visokih rukovoditelja MUP-a odgovarati za netransparentna kadroviranja po političkom ključu podobnosti, umjesto da ih se uporno već godinama nagrađuje “parkiranjem” na izmišljena radna mjesta uvredljivo visokih koeficijenta na kojima će hibernirati čekajući svoju slijedeću priliku da naštete sustavu, a koju donosi svaki politički ciklus.

Poštovane kolegice i kolege Iako poniženi, razočarani i ljutiti ostajemo i dalje odlučni u svojem nastojanju da se borimo za izgubljene POLICIJSKE IDEALE.

U Vašoj službi

Sindikat kriminalističke policije

Link na članak

http://www.mup.hr/235152.aspx