SKP obavijest – predsjedništvo SKP-a raspisalo izbore za funkcije predsjednika i zamjenika predsjednika sindikalnih ogranaka SKP-a u Splitu i Rijeci

Poštovani članovi sindikata,

obavještavamo Vas kako je 13. studenoga 2023. održana 37. sjednica predsjedništva Sindikata kriminalističke policije na kojoj su u skladu s čl. 24. Statuta SKP-a donesene odluke o raspisivanju izbora za funkcije predsjednika i zamjenika predsjednika sindikalnih ogranaka (u daljnjem tekstu SO Split i SO Rijeka) koji će biti tajni i održat će se elektroničkim putem 27. studenoga 2023. g. Također, u skladu s odredbama čl. 24. Statuta SKP-a predsjedništvo je na ovoj sjednici jednoglasno donijelo odluku o kandidaturi za funkcije slijedećih članova sindikata:

1.  Branimir Jolić kandidat za predsjednika SO Split,
2.  Mijo Maleš kandidat za zamjenika predsjednika SO Split,

1.  Tomislav Kristić kandidat za predsjednika SO Rijeka i
2.  Mirjana Magdić kandidatkinja za zamjenicu predsjednika SO Rijeka.

NAPOMINJEMO kako se u skladu sa Statutom SKP-a osim predloženih kandidata za predsjednika i zamjenika predsjednika sindikalnog ogranka, za funkcije predsjednika i zamjenika predsjednika mogu kandidirati svi članovi Sindikata s područja na kojem je sindikalni ogranak osnovan, koji su svoju kandidaturu dužni dostaviti pismeno (e poštom) predsjedništvu sindikata najkasnije do 24. studenoga 2023.g. Glasanje za predsjednika i zamjenika predsjednika se obavlja tajno i elektronički (čl. 16. Statuta). Izabrani su oni kandidati koji dobiju natpolovičnu većinu danih glasova. Na funkciju predsjednika i zamjenika predsjednika sindikalnog ogranka SKP-a ne može se kandidirati i biti izabran član SKP-a koji je ujedno i član dugoga sindikata koji djeluje u MUP-u ili drugom državnom tijelu u kojem djeluje SKP, a u kojem obnaša bilo kakvu funkciju.

U vezi gore navedenog podsjećamo na teritorijalni ustroj našeg sindikata, u skladu s čime se možete kandidirati za izborne funkcije, odnosno u skladu s čime će te dobiti obavijest o Vašem glasačkom pravu za raspisane izbore:

1.  SO Split formira se i djeluje kao nadležan za policijske službenike i djelatnike zaposlene u Sjedištu MUP-a RH (UJ sa sjedištem u Splitu), PU splitsko-dalmatinske, PU zadarske, PU šibensko-kninske, PU dubrovačko-neretvanske i pripadajućim im policijskim postajama,

2.  SO Rijeka formira se i djeluje kao nadležan za policijske službenike i djelatnike zaposlene u Sjedištu MUP-a RH (UJ sa sjedištem u Rijeci), PU primorsko-goranskoj, PU istarskoj, PU ličko-senjskoj, PU karlovačkoj te pripadajućim im policijskim postajama.

S tim u vezi pozivamo Vas da preuzmete dio odgovornosti te da se kandidirate za funkcije za koje su raspisani izbori. Također, apeliramo na sve Vas da se odazovete demokratskom procesu izbora te izdvojite samo nekoliko minuta koliko će biti potrebno za elektroničko glasanje. Upute za način glasanja kao i termin glasanja bit će pravovremeno dostavljen na adrese elektroničke pošte svih Vas koji pripadate ustrojstvenim jedinicama u SO Split i SO Rijeka.

Na kraju Vas obavještavamo kako će članovi predsjedništva SKP-a po završenim izborima održati predstavljanje sindikalnih ogranaka i novo izabranih predsjednika i zamjenika predsjednika SO Split i SO Rijeka u službenim prostorijama PU splitsko-dalmatinske i PU primorsko-goranske, a o točnim datumima i vremenima održavanja će te biti obavješteni narednih dana. Molimo Vas da se odazovete na sastanke te na iste pozovete sve one za koje mislite da dijele ideje našeg sindikata, a nisu upoznati s našim radom te da osnivanjem područnih radnih tijela sindikata omogućimo da još snažnije i jasnije čelništvu našeg Ministarstva artikuliramo sve probleme koji opterećuju policijsku struku i policijske službenike i da na takav način doprinesemo boljitku svih policijskih službenika, unaprjeđenju službe, rješenju nagomilanih dvojbi koji nas svakodnevno tište, na korist svih nas i hrvatskog društva u cjelini.

U  Vašoj službi

Sindikat kriminalističke policije