SINDIKAT KRIMINALISTIČKE POLICIJE ZAHTJEVA OSIGURAVANJE i PRUŽANJE PSIHOSOCIJALNE POMOĆI POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA

Poštovane kolegice i kolege, policijske službenice i policijski službenici,

očito je kako treba ponavljati i isticati činjenicu kako smo mi policajci uz ona malobrojna zanimanja, srodna po pitanju požrtvovnosti za opće dobro, kao što su to vatrogasci, liječnici, medicinsko osoblje, gorski spašavatelji, oni za koje se podrazumijeva da hitaju u smjeru opasnosti i neizvjesnosti, za što smo se bez dvojbe i predodredili svojim pozivom, ali se zanemaruje činjenica da to kročenje u „suprotnom“ smjeru itekako “troši” jer i svi mi smo u konačnici samo ljudi.

Potaknuti tragičnim događajem samoubojstva privedene osobe u službenim prostorijama I PP Zagreb PU zagrebačke dana 25. 11. 2020. godine, kao i tragičnu činjenicu da je dana 26.11.2020. još jedan od policijskih službenika PU zagrebačke sebi oduzeo život, uz još uvijek bolni ožiljak tragičnog događaja od 12.10.2020. g., oružanog napada i teškog ranjavanja našeg kolege, policijskog službenika koji je osiguravao zgradu Vlade Republike Hrvatske, želimo dobronamjerno ukazati na općenito zanemarenu, manjkavu ili neadekvatno organiziranu psiho-socijalnu pomoć policijskim službenicima, uz nadu i očekivanje da će ministar utjecajem svoga autoriteta, u najkraćem roku potaknuti rješavanje ovoga važnog pitanja koje bitno utječe na službu u cjelini.

Ujedno se obraćamo srodnim policijskim sindikatima koje pozivamo da na agendu svojih prioriteta stave rješavanje ovog problema, u vezi čega smo spremni kao i uvijek i na nužno zajedničko djelovanje, kako vrijeme ne bi ovaj problem gurnulo u zaborav do slijedećeg nemilog događaja.

Link na naš dopis

 

U Vašoj službi

Sindikat kriminalističke policije