Priopćenje Sindikata kriminalističke policije u vezi provedenog kriminalističkog istraživanja u PU osječko-baranjskoj povodom kaznenog djela ubojstva

Poštovani članovi sindikata, kolegice i kolege,

s obzirom na to da se hrvatska policija ovih dana ponovo našla u fokusu javnosti zbog kriminalističkog istraživanja kaznenog djela ubojstva počinjenog u Osijeku na štetu mlade studentice Mihaele, Sindikat kriminalističke policije izražava najdublju sućut obitelji i prijateljima žrtve. 


Također, dajemo punu i nedvosmislenu podršku kolegama iz Policijske uprave osječko-baranjske, osobito policijskim službenicima kriminalističke policije i njihovim rukovoditeljima koji su bili uključeni u složeno kriminalističko istraživanje ovako teškog kaznenog djela. Nažalost, kao i u već ranije viđenom raščlanjivanju policijskog postupanja od strane nekih medija u Hrvatskoj, kojim se negativno utječe na stavove javnosti o policiji niti ovaj tragični događaj nije izuzet od toga. Stoga očekujemo od nadležnih institucija brzu i učinkovitu istragu i da se počinitelju u sudskom postupku dosudi pravedna kazna, a od hrvatskih medija da ispune očekivanja i moralne obveze na razini društva u smislu profesionalnog i cjelovitog izvješćivanja javnosti.

 Pročitajte priopćenje sindikata ovdje.

U  Vašoj službi

 

Sindikat kriminalističke policije