Devijantna uloga tzv. „reprezentativnih sindikata“

Poštovani članovi sindikata, kolegice i kolege,

obzirom da smo proteklih dana u medijskom prostoru u dnevnim internetskim glasilima vidjeli više istupa čelnika, jednog od  tzv. „reprezentativnih“ sindikata koji djeluje u našem Ministarstvu, kojima ucjenjivački opstruira pokušaje dogovora Vlade RH i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, u vezi navedenog moramo se jasno, glasno i nedvojbeno ograditi od ovakvih devijantnih, nekolegijalnih i iracionalnih stavova, a s obzirom na zaprimljene brojne reakcije ne samo naših članova, pri čemu još jednom naglašavamo kako podrška ovom štrajku ne znači da kao sindikat mislimo kako su službenici I namještenici u našem ministarstvu manje vrijedni te kako isti trebaju biti zadovoljni sa svojim trenutnim materijalnim statusom. Odgovorno tvrdimo kako takav stav čelnika jednog sindikata nikako ne ocrtava stav većine nas policijskih službenika i namještenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, već očito predstavlja stav male interesne grupe ljudi koja se obnašajući funkcije u sindikatu našla u privilegiranoj poziciji pregovora i komunikacije s predstavnicima Vlade RH.

Nakon jučer postignutog dogovora između Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske i Vlade RH još je jasnija sramotna  uloga „reprezentativnih“ sindikata koji su se proklamirali kao glavni vladini štrajkolomci, što najbolje ocrtava trenutnu apsurdnost sindikalne scene u Hrvatskoj. Međutim, neprirodna suradnja „reprezentativnih“ sindikata i Vlade RH  na površinu je izbacila i „talački“ odnos u koji se očito je, dovela Vlada RH kohabitacijom sa „reprezentativnim“  sindikatima.

Iako svjesni ignoriranja nereprezentativnih sindikata od strane MUP-a RH,  poradi važnosti teme odlučili smo se još jednom obratiti  ministru unutarnjih poslova, koji dopis u cijelosti možete  pročitati u prilogu  ove poruke.

U  Vašoj službi

Sindikat kriminalističke policije

Pogledaj dokument :  SKP-I-o2-6-2023