PRIGODNI PROGLAS SINDIKATA KRIMINALISTIČKE POLICIJE

Želimo podsjetiti sve Vas članove, simpatizere i ostale koji prate rad SKP-a kako je točno prije godinu dana u Upravi kriminalističke policije rođena ideja o osnivanju Sindikata kriminalističke policije. U tih proteklih godinu dana započeli smo izgrađivati novi, stručni, nezavisni, demokratski sindikalni sustav koji u konačnici neće biti ovisan o volji pojedinca, a koji bi isključivo trebao služiti ne samo kriminalističkoj policiji, nego i policiji u cjelini.

Tijekom godine dana radili smo na stvaranju Sindikata koji bi uz klasično sindikalno djelovanje bio i korektiv rukovodećim strukturama našeg Ministarstva. Pokazali smo i funkcionalnost Sindikata kroz uspješnu zaštitu naših članova koji su nam se obratili za pomoć, kroz aktivno sudjelovanje u praćenju tema vezanih na rad policije, kroz kontinuitet podnošenja konstruktivnih prijedloga glede problema koje smo istakli u našem proglasu (od preustroja, preko transparentnosti natječaja do pod zadnje nenamjenskog korištenja službenih vozila), kroz osvrte i sudjelovanje u raspravama oko svih zakonskih i podzakonskih akata kojima se regulira ili se odnose na rad policije, itd.

Naša nastojanja su prije nekoliko dana rezultirala i sklapanjem Ugovora o korištenju prostorija između MUP-a i SKP-a kojim su prostorije u VII. PP Trešnjevka predane na korištenju SKP-u te će od strane Predsjedništva SKP-a biti predloženo da se donese i odluka kojom će navedena adresa u Zagrebu, Nehajska 7, postati privremeno-službeno sjedište SKP-a.

Svjesni smo činjenice da smo tek na početku teškog i trnovitog puta, stoga sve Vas, brojne simpatizere sindikata, još jednom pozivamo da nam ukažete povjerenje te ukoliko ste u našim prijedlozima i idejama prepoznali svoju viziju policije i policijskog posla, da se učlanite u SKP i pomognete nam u izgradnji profesionalne i neovisne hrvatske policije. Iskreno se nadamo da ćete SKP prepoznati i kao instituciju koje je nastala isključivo poradi službe Vama.