Outsourcing u MUP-u

GRB-SKP50x50Poštovani, suočeni sa sveopćim strahom naših kolegica i kolega koji rade u uslužnim i drugim službama MUP-a RH, odlučili smo se jasno iznijeti naš stav o Outsourcingu u MUP-u. On je u ovom slučaju izrazito jasan, Hvala , NE !!

 

Zašto Hvala NE??

Kao prvo svjedoci smo činjenice da je vlada RH odustala od „outsourcinga” u bolnicama, jasno naglašavajući kako zbog specifičnosti poslova koje tamo obavljaju uslužne i popratne djelatnosti, navedeni model nije primjenjiv u zdravstvu.

Samim tim, nameće se pitanje kako je onda takav model prihvatljiv u MUP-u, a odgovor je veoma jednostavan, NIKAKO, iz više razloga:

1. sigurnosni problem, u i ovako slabo sigurnom sustavu, došlo bi do znatno povećane prisutnosti trećih osoba po službenim prostorijama na svim razinama MUP-a, što narušava stabilnost informacijske sigurnosti odnosno zaštitu klasificiranih podataka. Radi prirodnog odljeva i broja osoba uposlenih u „outsourcingu” sumnjamo da bi u kratkom vremenskom roku bilo moguće vršiti kvalitetne sigurnosne provjere za sve takove osobe.

2. socijalni element, velik broj djelatnika i djelatnica MUP-a koji obavljaju poslove „outsourcinga”, posebice oni koji imaju uvjete za bilo kakovu mirovinu iz straha za vlastitu egzistenciju, pobjeći će glavom bez obzira u mirovinu, prije nego padnu u nemilost privatnog biznisa što bi u konačnici dodatno narušilo odnos uposlenih i umirovljenih osoba u RH.

3. isplativost za državni proračun, ako zdrava logika kaže da je cilj privatne tvrtke zarada, onda se postavlja pitanje kako su moguće uštede za državni proračun putem „outsourcinga”, kad znamo da privatna tvrtka preuzima dosadašnje u našem slučaju MUP-ovo pomoćno osoblje koje nastavlja plaćati iz svog privatnog proračuna, a MUP bi istu tu tvrtku trebao angažirati za obavljanje pomoćnih poslova.

 

4. isplativost za uposlenike MUP-a, jer je očekivano da će uvođenjem „outsourcinga” neminovno poskupiti sve usluge koje su do sada obavljale uslužne jedinice MUP-a.

Obzirom na sve naprijed navedeno, a i prema saznanjima iz do sada primijenjenih takvih ili sličnih metoda o kojima se vrlo malo ili nikako ne izlazi u javnost, obzirom da se u praksi pokazalo ne isplativim za poslodavca, naš stav i mišljenje o tom pitanju je, hvala NE.

Stoga će djelovanja SKP-a u budućnosti biti usmjereno na postizanje konačnog cilja po tom pitanju , a to je odustanak MUP-a od „outsourcinga”, pri tom se nadamo koordiniranom djelovanju svih strukovnih sindikata.