Sramotna presuda

Sindikat kriminalističke policije je osnovan s idejom da jasno bez kalkuliranja iznosi svoja stajališta u cilju vraćanja ugleda policijskoj struci u cijelini, te ne možemo da ne komentiramo ovu sudsku odluku koju smatramo skandaloznom, te se s pravom pitamo kako da građani Republike Hrvatske očekuju od policijskih službenika adekvatnu zaštitu, kad sami policijski službenici nisu zaštićeni te se osjećaju napušteni i prepušteni sami sebi u situacijama kada primjenjuju sredstva prisile, kao i u situacijama kada su oštećeni kaznenim djelom kao što je to u predmetnom slučaju.

 

Također se pitamo dali bi sudska odluka bila identična da u su pedmetnom slučaju oštećeni pravosudni djelatnici, a ne policijski službenici?

Ne vjerujemo!!!!

Kakva se poruka šelje javnosti ovom sudskom odlukom?

I dalje napadajte i vrijeđajte policijske službenike, jer vas za takvo ponašanje ne očekuje nikakva posljedica, osim eventualno podizanja vlastitog statusa u društvu.

Svi znamo da se u demokratski zrelim društvima napad na policijskog službenika smatra napadom na državu, stoga ne možemo da se ne zapitamo dali naše pravosuđe toliko cijeni i poštiva našu dragu Republiku Hrvatsku da donosi ovako skandalozne odluke, a u čiju obranu su za vrijeme Domovinskog rata kao pripadnici oružanih snaga prvi stali policijski službenici, te se pitamo za čiju dobrobit radi Hrvatsko pravosuđe? Ovakim odlukama za dobrobit Republike Hrvatske i njenih građana sigurno NE!!!

Iako svjesni činjenice da se sudske odluke ne komentiraju dok ne postanu pravomoćne, ovim putem Vas pozivamo da pročitate niže navedeni novinski članak te da svatko ponaosob iznese svoje mišljenje o predmetnoj sudskoj odluci.

http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/oslobodjen-za-pokusaj-ubojstva-iako-je-zapalio-dvojicu-policajaca—351431.html