SKP SE PRIKLJUČIO KOORDINACIJI POLICIJSKIH SINDIKATA U TRAŽENJU PRIJEMA KOD PREMIJERA

Poštovani članovi SKP, kolegice i kolege, zainteresirana javnosti,

ponajviše ponukani višegodišnjim ignoriranjem poslodavca prema većini prijedloga SKP -a za rješenje gorućih problema koje terete rad kriminalističke policije i policije u cijelini , predsjedništvo Sindikata kriminalističke policije odlučilo se pridružiti koordinaciji “diskriminiranih” policijskih sindikata, te uputilo prijedlog za prijem kod premijera, kojim bi se prekinula sindikalna cenzura, te konačno pokrenulo riješavanje glavnih problema policijske struke, počevši od podplaćenosti policajca i izostanku kazneno pravne zaštite policajca.

Kriminalistička policija i policija u cjelini imaju privilegiju da prije svega služe i odgovorni su građanima RH i ta služba što se tiče našeg sindikata je ultimativna i neupitna. Prosvjedi, štrajk i druge sindikalne akcije predviđene zakonom, su najradikalnije aktivnosti sindikata koje slijede na samom kraju procesa ukoliko se ne nađe riješenje za uspostavu/obnovu međusobog dijaloga poslodavca i sindikata, ali iste ne smiju nikako utjecati na osijećaj sigurnosti hrvatskog građanina. Želimo JASNO naglasiti kako podržavamo ovu incijativu svjesni opasnosti da se ista kroz aktualni kontekst događanja na široj sindikalnoj sceni pokuša izpolitizirati, protiv čega ćemo se svim snagama boriti te unaprijed otklanjamo takve imputacije.

Napominjemo i podsjećamo Vas kako cjelokupna inicijativa koordinacije policijskih sindikata, kao i sam zajednički nastup policijskih sindikata različitih profila, bez Vaše podrške i razumijevanja nema perspektivu. Sindikat kriminalističke policije će se i dalje kao što je to činio od svog osnutka, zalagati za ujedinjvanje sindikalne policijske scene bez iznimke.

Link na zajednički dopis

U Vašoj službi

Sindikat kriminalističke policije