Sindikat kriminalističke policije traži odgovore na pitanja u vezi represija prema policijskim službenicima kroz dvojbeno određivanje istražnog zatvora

Poštovane kolegice i kolege, članovi Sindikata kriminalističke policije,  

već smo ranije pisali o tome kako smo iz medija upoznati s događajem ili događajima koji su se dogodili u PU sisačko-moslavačkoj počevši od 8. studenoga 2023. koji imaju prema javno dostupnim informacijama nastavak, odnosno da je Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda USKOK-u dalo rok od četiri mjeseca da optužnicu u tome predmetu doradi te podigne novu optužnicu ili će se u protivnom smatrati da je USKOK odustao od kaznenog progona protiv kazneno prijavljenih petorice policijskih službenika. Potaknuti ovime ponavljamo već ranije postavljena pitanja našem poslodavcu s obzirom na to da do današnjeg dana nismo dobili odgovor na ranije postavljena pitanja koja se odnose na sporne slučajeve određivanja istražnog zatvora policijskim službenicima kako u slučaju policijskih službenika PU sisačko-moslavačke tako i u slučaju policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske. Ustrajat ćemo sve dok ne dobijemo odgovor na svako od njih. 

Zbog važnosti ove teme odlučili smo se obratiti i ostalim policijskim sindikatima kako bi  problem prekomjerne represije prema policijskim službenicima kroz učestalo dvojbeno određivanje istražnog zatvora, bilo na prvom mjestu policijske sindikalne agende u Hrvatskoj jer smatramo da je krajnje vrijeme za zajedničko djelovanje. 

Napominjemo kako ovaj dopis nije glas za neodgovorne i neprofesionalne  pojedince koji nisu dostojni nositi službenu iskaznicu i značku hrvatskog policajca, ovo je glas protiv instrumentalizacije instituta istražnog zatvora kao čina prekomjerne represije prema policijskim službenicima, ovo je glas za rukovodstvo MUP-a sa stavom, ovo je glas za neovisnost hrvatskog pravosuđa koje s policijom čini temelj pravne države u koju vjerujemo.

Dopis u cijelosti možete  pročitati u prilogu ove poruke.

U  Vašoj službi

Sindikat kriminalističke policije

POGLEDAJ DOPIS : SKP-I-02-3-2024 Represija prema policijskim službenicima kroz dvojbeno određivanje istražnog zatvora, odgovori na pitanja, traže se