PRIOPĆENJE SKP-a POVODOM IZBORA NAČELNIKA POLICIJSKIH UPRAVA

Poštovane kolegice i kolege, zainteresirana javnosti,

potaknuti brojnim novinskim napisima, upitima članova i kolega, kao i zaprimljenim konkretnim saznanjima koja ukazuju na možebitne protuzakonitosti nekih od kandidata za načelnike policijskih uprava, obraćamo Vam se s isključivim ciljem zaštite Ministarstva od izbora nekompetentnog i kompromitiranog kadra, te upliva politike i drugih vanjskih faktora u kadroviranje unutar Ministarstva.

Zabrinuti težinom optužbi koje se iznose u medijima zadnjih dana, kao i neprimjerenom “kampanjom” koja se vodi i koja u svakom slučaju šteti ionako poljuljanom ugledu policije kod građana, obavještavamo Vas da će Sindikat kriminalističke policije sva zaprimljena saznanja koja ukazuju na nepravilnosti te možebitne protuzakonitosti dostaviti nadležnoj službi Unutarnje kontrole, od koje očekuje da bez ikakve odgode poduzme sve potrebite mjere i postupke s ciljem utvrđivanja istine.

Na tragu našeg dopisa ministru Božinoviću od 18.08.2017. godine kojim tražimo transparentno kadroviranje unutar MUP-a, te ga upozoravamo na dosadašnje višegodišnje anomalije prilikom kadroviranja, želimo jasno naglasiti da za izbor novih načelnika policijskih uprava držimo profesionalno i moralno odgovornim upravo ministra i glavnog ravnatelja policije.

Sindikat kriminalističke policije i ovom prilikom poziva i druge policijske sindikate da se se kroz svoje djelovanje maksimalno založe za zaštitu transparentne provedbe internih oglasa, te apeliramo na zajednički nastup po ovom krucijalnom pitanju za egzistenciju neovisne i profesionalne policije.

U Vašoj službi,

Sindikat kriminalističke policije