PRIOPĆENJE SINDIKATA KRIMINALISTIČKE POLICIJE

Poštovani članovi SKP-a, cijenjene kolegice i kolege koji pratite naš rad,  
 
nakon nemilih i potresnih događanja na Trgu Sv. Marka ovog petka, a obzirom da je izvjesno kako teški profesionalni izazovi očekuju hrvatske policajce i narednih dana te u budućnosti, Sindikat kriminalističke policije, kao apolitična udruga predstavnika policijske struke koja promiče neovisnost i profesionalnost hrvatske policije u službi svih građana Hrvatske, koji pred zakonom svi moraju biti jednaki, zahtjeva na prvom mjestu od rukovodstva MUP-a da u ovom osjetljivom trenutku spriječi i isključi svaku mogućnost bilo kakvog  utjecaja politike na daljnje policijsko postupanje.
Međutim isto tako očekujemo od medija, državnih i svih drugih institucija, kao i svih hrvatskih građana da ne otežavaju ionako kompleksnu društevnu poziciju hrvatskog policajca koji sukladno zakonu, nastoji časno i odgovorno obaviti svoju dužnost, a o čijem postupanju bi u ovakvim slučajevima mogla ovisiti i nacionalna sigurnost. Napominjemo kako nećemo dozvoliti da nas se na ikoji način uvuče u politikanstvo i dnevno političko spletkarenje. Ujedno i sami kao branitelji, apeliramo na branitelje, ne želeći im niti na koji način uskratiti pravo na prosvjed, da se pridržavaju zakona i da ne dozvole manipulaciju i ne nasjedaju provokacijama pojedinaca.

Na kraju kao dionici policijskog života i struke  pozivamo sve naše kolege da kao što su i dosada i narednih dana ustraju u profesionalnom obavljanju službe sukladno zakonu, u ovim za njih i njihove obitelji  teškim profesionalnim ali i osobnim trenutcima.
 
U vašoj službi 
 
Sindikat kriminalističke policije