POZIV SVIMA NA POTPISIVANJE PETICIJE KOJU JE POKRENUO SPS!

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,

općepoznata je činjenica da se policijski službenici nalaze na dnu društvene ljestvice kada su u pitanju primanja te je stoga za Sindikat kriminalističke policije apsolutno neprihvatljivo bilo kakvo daljnje zadiranje u njihova materijalna prava, posebice u trenutku kada se u RH bilježe pozitivni ekonomski trendovi.

S obzirom da smo odgovornima u MUP-u već izrazili naše negodovanje povodom najave u medijima ponovne odgode otpremnina policijskim službenicima, u potpunosti podržavamo peticiju koju je 26.11.2016. pokrenuo Sindikat policijskih službenika protiv donošenja Zakona o izmjeni Zakona o policiji, te pozivamo sve naše članove i druge kolegice i kolege da potpišu navedenu peticiju i time pokažemo naše zajedništvo i solidarnost.

Još jedno odgađanje, i to po četvrti put, primjene članka 21. Zakona o policiji, definitivno bi imalo za posljedicu narušavanje načela pravne sigurnosti, pravne izvjesnosti i pravne predvidljivosti, jer se sama mjera, ponovljenim intervencijama državne vlasti, iz iznimne i privremene zapravo pretvara u trajniju odnosno trajnu, s neizvjesnim rokom njezina prestanka, kao što je to u svojoj Odluci broj: U-I-1625/2014. odlučio Ustavni sud RH u vezi uskrate prava na uvećanje plaće po osnovi ostvarenih godina staža zaposlenima u državnim i javnim službama.

U Vašoj službi,
Sindikat kriminalističke policije

Link na članak Sindikata policijskih službenika

http://www.sps.com.hr/index.php/obavijesti-sindikata/71-peticija-protiv-cetvrte-odgode-otpremnina-policijskim-sluzbenicima