NEDOPUSTIVO RASTROŠNO PONAŠANJE MUP-a

SKP je u više navrata ukazivao na rastrošnost pojedinih rukovoditelja te se zalagao za različite mjere štednje, međutim i dalje smo svjedoci dvostrukih kriterija koji očito i dalje vladaju u našem Ministarstvu i koji rezultiraju s jedne strane povlaštenim pozicijama pojedinih rukovoditelja koji uživaju različite benefite funkcije koje obnašaju, što je očito dovelo do nedopustivog nastajanja tzv. “policijskih elita”, dok s druge strane obični policijski službenici snose cjelokupni teret financijske krize, u kojoj se nalazimo, na svojim leđima pri tom često ugrožavajući svoju sigurnost, ali i sigurnost građana. 
 
Obzirom na ozbiljnost iznesenog problema ušteda koji već duže vrijeme, uvelike opterećuje policijski sustav, držimo da je priloženi “šaljivi nastup” ministra o spomenutoj temi potpuno neprimjeren trenutku. Ne želeći ulaziti u ispravnost sigurnosne procjene te zadirati u privatnost glavnog ravnatelja policije, mišljenja smo kako je postupak glavnog ravnatelja policije s financijske strane apsolutno neprimjeren obzirom na financijsku situaciju u kojoj se nalazi kako naše ministarstvo, tako i država te hrvatsko društvo u cjelini, dok je s etičke strane razočaravajući jer na određeni način vrijeđa svakog policijskog službenika koji časno i skromno obavlja svoju dužnost. 
 
Stoga, nakon ovakve izjave ministra, ono što u najmanju ruku od glavnog ravnatelja policije, kao prvog policajca u državi koji bi svojim ponašanjem kako u službi tako i izvan nje trebao biti primjer svima nama, očekujemo javnu ispriku.