Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji

Poštovani članovi i simpatizeri SKP-a,

podsjećamo Vas da je Sindikat kriminalističke policije, kao predstavnik zainteresirane javnosti, na poziv MUP-a sudjelovao u javnoj raspravi u svezi Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji, a naše mišljenje, primjedbe i konstruktivne prijedloge u svezi predloženih izmjena i dopuna zakona objavili smo dana 26.11.2014. godine na službenoj web i Facebook stranici sindikata.

S tim u svezi, u nastavku ovog teksta možete naći poveznicu prema WEB stranici Sabora na kojoj možete pročitati u cijelosti Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji, s Konačnim prijedlogom zakona (P.Z. br. 798), kojeg je Vlada RH uputila u saborsku proceduru po hitnom postupku, a na kraju kojeg se nalazi tablični prikaz sa objedinjenim primjedbama svih dionika.

Budući su brojne planirane zakonske izmjene bile neprihvatljive, pa čak i štetne za policijske službenike (npr. predložene izmjene i dopune čl. 93., čl. 100., čl. 106. i čl. 112. Zakona o policiji kojima je jedini cilj bio olakšati stegovno kažnjavanje policijskih službenika), a neke čak i protivne Ustavu RH jer bi dovele u neravnopravni položaj sve ostale policijske službenike i omogućile brojne zlouporabe (npr. predložene izmjene i dopune čl. 59. Zakona o policiji prema kojima bi razriješeni glavni ravnatelj policije i drugi rukovodeći policijski službenici imali pravo rasporeda na radno mjesto bez provedbe internog oglasa, odnosno objave slobodnog radnog mjesta), pozdravljamo odluku što je stručni nositelj izrade Nacrta prijedloga Zakona, nakon primjedbi i pritiska SKP-a, odustao od brojnih predloženih izmjena zakona.

http://www.sabor.hr/prijedlog-zakona-o-izmjenama-i-dopunama-zakona0063

 

Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji