Javni natječaji za nabavu novih službenih vozila – odgovor MUP-a

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo Vas da smo zaprimili odgovor Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale MUP-a RH u svezi našeg dopisa od 10. prosinca 2015. godine, a kojim smo odgovorne osobe u Ministarstvu upozorili na neprofesionalni i neodgovorni pristup u procesu planiranja nabave službenih vozila i informatičke opreme.
Iz zaprimljenog odgovora vidljivo je da je javni natječaj za nabavu novih službenih vozila za potrebe MUP-a objavljen tek dana 25.08.2015. godine, dok je 28.10.2015. održano službeno otvaranje pristiglih ponuda, međutim, do današnjeg dana još nije donijeta odluka o najpovoljnijem ponuđaču tako da se uopće ne zna kada će doći do obnove voznog parka, ali po svemu sudeći to se sigurno neće dogoditi u bliskoj budućnosti. Iako se ovaj problem i prije događao, što smatramo nedopustivim za veliki sustav poput MUP-a, posebno nas zabrinjava što odgovorne osobe u Ministarstvu i dalje ne vide i ne prepoznaju nikakav problem, već svoje propuste pokušavaju opravdati skrivajući se iza brojnih administrativnih procedura kojima se cijeli postupak javne nabave nepotrebno i namjerno odugovlačio da kraja prošle godine.

Budući se u zaprimljenom odgovoru spominje mogućnost da zbog uklonjenih računala dođe do preraspodjele informatičke opreme između ustrojstvenih jedinica, ne možemo a da se ne zapitamo zbog čega se onda ne izvrši i preraspodjela službenih vozila na način da se brojnim rukovoditeljima ukine mogućnost 24-satnog korištenja istih te da se potom dodijele policijskim službenicima kako bi mogli nesmetano i normalno obavljati svoje svakodnevne zadaće. Stoga će Sindikat kriminalističke policije nastaviti pažljivo pratiti cijelu situaciju i pravovremeno reagirati prema odgovornim osobama u Ministarstvu, o čemu ćemo ujedno izvijestiti i svu zainteresiranu javnost,dok naprijed navedeni dopis MUP-a u cijelosti možete pročitati u prilogu.

U Vašoj službi,

Sindikat kriminalističke policije

Odgovor MUP-a možete pročitati na poveznici