skpvitez

proglasbanner

Brojač posjeta stranice

463556
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Sveukupno
150
415
2991
7959
7587
463556

Visitors Counter

POZIV SVIMA NA POTPISIVANJE PETICIJE KOJU JE POKRENUO SPS!

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,

općepoznata je činjenica da se policijski službenici nalaze na dnu društvene ljestvice kada su u pitanju primanja te je stoga za Sindikat kriminalističke policije apsolutno neprihvatljivo bilo kakvo daljnje zadiranje u njihova materijalna prava, posebice u trenutku kada se u RH bilježe pozitivni ekonomski trendovi.

S obzirom da smo odgovornima u MUP-u već izrazili naše negodovanje povodom najave u medijima ponovne odgode otpremnina policijskim službenicima, u potpunosti podržavamo peticiju koju je 26.11.2016. pokrenuo Sindikat policijskih službenika protiv donošenja Zakona o izmjeni Zakona o policiji, te pozivamo sve naše članove i druge kolegice i kolege da potpišu navedenu peticiju i time pokažemo naše zajedništvo i solidarnost.

Još jedno odgađanje, i to po četvrti put, primjene članka 21. Zakona o policiji, definitivno bi imalo za posljedicu narušavanje načela pravne sigurnosti, pravne izvjesnosti i pravne predvidljivosti, jer se sama mjera, ponovljenim intervencijama državne vlasti, iz iznimne i privremene zapravo pretvara u trajniju odnosno trajnu, s neizvjesnim rokom njezina prestanka, kao što je to u svojoj Odluci broj: U-I-1625/2014. odlučio Ustavni sud RH u vezi uskrate prava na uvećanje plaće po osnovi ostvarenih godina staža zaposlenima u državnim i javnim službama.


U Vašoj službi,
Sindikat kriminalističke policije

Link na članak Sindikata policijskih službenika

http://www.sps.com.hr/index.php/obavijesti-sindikata/71-peticija-protiv-cetvrte-odgode-otpremnina-policijskim-sluzbenicima